Türkiye genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs seferlerinin durduran firmalar tek tek açıklama yapmaya başladı. Buna göre normalleşme alımları kapsamında Türkiye genelindeki farklı ilçelerde seferler düzenleyen Pamukkale Turizm, Metro Turizm, Kamil Koç, Ulusoy firmaları seferleri ne zaman başlatacaklarını açıkladılar.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, seferler 4 Haziran 2020 tarihinden itibaren başlıyor. Biletler nasıl alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin koca hayat eve sığar uygulaması kapsamında şehirlerarası biletlerin alması için HES kodu oluşturulacağını açıklamıştı. Bu kapsamda bilet alacak vatandaşların Öncelikle Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden Hayat eve sığar uygulamasını indirmeleri uygulama üzerinden ana menülerde yer alan HES kodunu oluşturmaları ve giriş çıkış yasağı olan iller için seyahat izin belgesi almaları gerekmektedir.

HIZLI TREN SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Normalleşme adımları kapsamında; yüksek kızın tren seferleri de başlayacak. İlk olarak Ankara ile İstanbul, Ankara ile Konya, Ankara ile Eskişehir arasındaki seferler günlük 16 olarak planlandı. 28 Mayıs tarihindeki biletler müşterilerin satışına sunuldu. Tren bileti nasıl alınacak? Koronavirüs tedbirleri kapsamında bilet almak isteyen vatandaşların TCDD resmi internet sitesi üzerinden mobil uygulama üzerinden ya da telefon hatlarından arama yaparak biletlerini alabilirler Bunun dışında  TCDD bilet gişelerinden de biletler satışa 27 mayıs tarihi itibari ile satışa çıkacak.

UÇAK BİLETİ;

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlker Aycı Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre Türk Hava Yolları'nın dünya genelindeki ve Türkiye genelindeki uçak seferlerinin haziran ayı ortasında itibaren Temmuz ayı başlarında başlayacağını açıklamıştı. Bu kapsamda şu anda sadece tahliye uçlarını gerçekleştirildiğini ifade etmişti. Türk Hava Yolları bilet satışlarında bu anlamda resmi internet sitesi üzerinden ve bilet satış noktalarından yeniden satışa sundu. İşin olsa web sitesi üzerinden gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.