Geçtiğimiz sene bilindiği üzere kamu kurumundan yüz binlerce kişi açığa alındı. Bu açıkların kapatılacağı düşüncesi ve açıklamalarından dolayı lise mezunu 4 milyona yakın kişi 2016 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiştir. Ancak büyük ümitler ile girilen sınav malesef adayları pekte memnun etmedi.

Adaylar 2016 ve 2017 yılları içerisinde binlerce kişilik alımın olacağı düşüncesindeydi fakat merkezi ve açıktan atamalarda lise mezunlarına beklendiği kadar kadro verilmedi. İşin Olsa ekibimize ulaşan lise mezunu adaylarımız için bu özel haberimizi ürettik.

SESİNİZ OLUYORUZ!

İşin Olsa ekibine ulaşan çok sayıda aday 4 milyona yakın kişinin 2016 yılı KPSS sınavına girdiği ancak beklendiği düzeyde atamaların yapılmadığını belirtmiştir. Tabi lisans ve önlisans mezunlrı için de istenilen kadrolar verilmedi ancak lise mezununa oldukça az kadro verilmiştir.

  • Açıktan Atamalarda Ses Yok

Şu ana kadar çok sayıda kurum açıktan binlerce memur alımı yaptı. Örneğin en bilinen PTT 5 bin kişilik alım ve Karayolları Genel Müdürlüğü 640 kişilik alım yapmıştır. Yine bakanlıklar, kamu kurumları, bankalar binlerce alım yaptı fakat lise mezunlarına bu kurumlarda kadro ayrılmadığı gibi en az mezuniyet önlisans düzeyinde tutuldu.

  • Merkezi Atamalar Yeterli Değildi

Merkezi atamalarda zaten genel olarak az bir alım gerçekleştirildi fakat lise mezunları için beklenenden çok çok daha düşük bir alım gerçekleştirilmiştir. İşin Olsa ekibi olarak bizler ve lise mezunları 4 milyona yakın kişinin girmiş olduğu KPSS sınavına göre olabildiğince yeterli kadronun verilmesini talep etmekteyiz.

İŞİN OLSA - ANLARA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim