1 Mayıs Haftasında 3 Gün Sokağa Çıkma Yasağı Gelecek Mi?

23 Nisan, 24, 25 ve 26 Nisan günleri sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ediyor. Buna göre Sağlık Bakan Fahrettin Koca geçtiğimiz gün açıklamasında Koronavirüs vakaların sayısını açıkladı. Ülke genelinde normalleşme ne zaman olacak bu konuda ilk gelişme alışveriş merkezleri 15 Mayıs haftasında açıklaya başlayacağı konusunda geldi. Başkan Erdoğan ramazan bayramı sonrası çifte bayram yapabilmek için tedbirlere uyulması gerektiği konusunda uyarılar yapmıştı. Buna göre 23 Nisan tatili hafta sonu ile birlikte birleştirilerek sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildi.

MYK'DA GÜNDEME GELDİ;

Adalet ve Kalkınma Partisi MYK toplantısında 1 Mayıs haftasında sokağa çıkma yasağı uygulaması da gündeme geldiği ifade edildi. Ramazan ayında uyulması gereken kurallara göre ramazan bitiminde bir rahatlamaya geçilebileceği ifade edildi. 1 Mayıs, 2 Mayıs ve 3 Mayıs 3 gün sokağa çıkma yasağının uygulanabileceği de toplantıda değerlendirildiği ifade edildi. Bu kouda resmi açıklamalar olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

MARKETLER KAÇTA KAPANDI;

Bugün 31 şehirde  marketlerin çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi. Marketler saat 14:00 itibari ile kapatıldı. Yapılan uygulamalarda kurallara uymayan işletmelere ceza kesilecek.

Editör: TE Bilisim