Diyanet İşleri Başkanlığı 4 Eylül 2020 tarihli cuma hutbesi açıklanmıştır. Müslümanlar için haftanın Cuma günü en önemli günlerden bir tanesidir bu kapsamda cuma namazı Türkiye genelinde koronavirüs önlemleri kapsamında idrak ediliyor. Diyanet Başkanlığı tarafından açıklanan hutbe konusu tüm Türkiye'de camilerde okutuluyor. 4 Eylül Cuma Hutbesi konusu belli olmuştur.

Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden açıklama geldi. Arapça, İngilizce, Almanca, Rusça ve Türkçe olarak Türkiye ve dünya yanındaki Müslümanların erişimlerine sunulan hutbede bu hafta temizlik konusu ele alınacak. İslam temizliği emreder konulu hutbe okunacak.

4 EYLÜL 2020 CUMA HUTBE KONUSU;

Bilindiği gibi koronavirüs tedbirleri kapsamında önlemler alınarak vatandaşlar kendi getirdikleri seccadeler ile cuma namazını kılmaktalar. Hutbe konuları da çok uzun tutulmayarak  enfekte riskinin ortadan kaldırılması için çalışmalar yapılıyor. İslam temizliği emreder konulu hutbede ise Peygamber Efendimizin sözlerinden "Temizlik imanın yarısıdır sözü ile alınıyor. Bildiği gibi koronavirüs salgınında en önemli kurallardan bir tanesi temizliktir.  Hijyen, maske ve sosyal mesafe kuralı koronavirüs yayılmasının önüne geçmek için en önemli olan kuraldır. Virüsün herhangi bir aşısı bulunmuyor. Bu salgından küresel boyutta kurtulmak için bu kurallara uymak gerekiyor. Hijyen kurallarına uygun davranmamak insanların sağlığını da tehlikeye atmaya neden olabilir. İnsanlar beden, giysi ve çevre temizliği uyulması önem arz ediyor. Pandemi olarak ilan eden bu salgından temizlik her zamankinden kat kat daha fazla önemli bulunuyor.

4 EYLÜL CUMA NAMAZI VAKİTLERİ;

Türkiye genelinde 4 Eylül cuma namazı vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden alınan verilere göre; Ankara ilinde 12:53'te cuma namazı okunacak. İstanbul; 13:08, İzmir:13:15'te, Bursa: 13:08'te, Konya:12:54'te, Hatay: 12:39'ta okunacak. Isparta; 13:02'de okunacak. Iğdır: 12:08'te, Trabzon; 12:25'te. Diyarbakır ilinde 12:24'te okunacak. Türkiye genelindeki diğer illerde vakitler için Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sitesini takip edebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim