31 Mart 2019 yerel seçimler için çok sayıda anket şirketi tarafından seçim anketleri hazırlanıyor. Bu anketlerde seçmenlerin davranışları, oy verecekleri isimler ve partiler, seçmenlerin aslında partiye mi, yoksa adaya mı oy verdiği, vatandaşın gündemi takip edip etmediği, yaşanan olaylar ve gelecek seçim sonucu gibi veriler üzerinden bilgiler elde edilmiş oluyor. Bugünlerde önümüzdeki seçim süreci 31 Mart 2019 yerel seçimleriyle alakalı da çok anket şirketi, yüksek sayıda anketler yaptı. Binlerce kişi bu anketlere katılarak hangi partilere oy vereceklerini, partiler hakkındaki düşüncelerini öğrenmek gibi imkanlardan dolayı partiler ve adaylar için büyük veriler sağladı. Anket şirketleri bu bilgileri kamuoyuna aktararak, partilere ve vatandaşlara bilgilendirmeyi sağlıyorlar.

4 BÜYÜK ŞEHRİN ANKET SONUÇLARI MERAK EDİLİYORDU - İŞTE GÜNCEL ANKET SONUÇLARI

Ada araştırma şirketi tarafından yapılan güncel anket çalışmalarında, 4 önemli şehrin anketlerine yönelik önemli veriler ortaya çıktı. Şirket tarafından aktarılan bilgilerde İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir' de partilerin, adayların ne durumda oldukları ortaya çıktı. Yerel seçim anket sonuçlarıyla alakalı bu önemli bilgilere haberimizde yer vereceğiz. İşte merakla beklenen 31 mart yerel seçim anket sonuçları ve illerdeki son durumlar...

ADANA' DA GÜNCEL ANKET SONUÇLARI (17 ŞUBAT 2019)

Adana için yapılan anketlerde yüzde 40 oy alan ismin CHP' nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Zeydan Karalar olduğu aktarılıyor. Bu anket sonuçlarına göre yüzde 37,4 oy ile Hüseyin Sözlü' nün yer aldığı aktarılıyor.

İSTANBUL SEÇİM ANKET SONUÇLARI - VATANDAŞLARIN DÜŞÜNCELERİ VE ELDE EDİLEN VERİLER

İstanbul' da binlerce kişinin katılımıyla sağlanan anketlerden elde edilen veriler doğrultusunda İstanbul' u yüzde 40, 6 oranında bir kesim AK Parti' nin adayı Binali Yıldırım' ın seçileceğini aktarmış bulunmaktadır. Yüzde 36,2 lik bir kısım ise CHP adayı Ekrem İmamoğlu olarak seçimlerini gerçekleştirmişlerdir. Bu bağlamda İstanbul' da AK Parti' nin şuanki anketlerde önde olduğunu ve oranlara göre seçimi alabileceğini ifade etmek mümkündür.

ANKARA - BAŞKENTLİ VATANDAŞLAR KARARINI VERDİ - İŞTE SONUÇ

Ankaralı vatandaşlar kamuda ve siyasetten özellikle yakınen tanıdıkları bir isim olan Mehmet Özhaseki' den yana tercihlerini kullandılar. Görevde olduğu süre boyunca da başarılı işler yapan ve zaten başkentte çok tanınan isimlerden olan Mehmet Özhaseki Ankara' da yüzde 48,6 oranında önde gözüküyor. Yine bu anketlerde Mansur Yavaş' ın ise yüzde 47,9 oranında oy aldığı aktarılıyor.

İZMİR' DE BÜYÜK FARK AÇILMIŞ DURUMDA - İŞTE İZMİRLİLERİN ANKET SONUÇLARI

İzmir' de yapılan anketlerde Cumhuriyet Halk Partisi' nin Belediye Başkan Adayı olan Tunç Soyer' in binlerce kişinin katılımıyla sağlanan anketlerde büyük farkla önde olduğu görülüyor. Bu anketlerde Tunç Soyer diyen vatandaşların oy oranı yüzde 40,9 olarak aktarılırken; AK Parti' nin İzmir Adayı Nihat Zeybekçi' nin ise oy oranının yüzde 28,9 olduğu belirtiliyor.

31 MART YEREL SEÇİMLERİYLE ALAKALI ANLIK DURUM BİLGİLENDİRMELERİ, SEÇİM GÜNÜ ÖNDE OLAN ADAYLAR VE AÇILAN SANDIKLARLA ALAKALI ANLIK BİLGİLERİN TAMAMI İSİNOLSA.COM ADRESİNDE SİZLERLE OLACAK. SEÇİM SONUÇLARINDAN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN İSİNOLSA.COM MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim