Arkeologlar 2 yıl önce mayıs ayında toplu mezar alanında başlatılan kazılarda bulunan 4 bin 800 yıldır bebeğine bakan ve sarılan anne bulundu. İşte detaylar.



Tayvan'ın Taichung bölgesinde 2014 yılının mayıs ayında toplu mezar alanında başlatılan kazılarda arkeologlar müthiş bir keşfe imza attı. Toplu mezar alanında bulunan 48 insan iskeleti arasında genç bir anne bebeğine sarılmış halde bulundu.


BULUNAN FOSİLLER Tayvan'DA ORTAYA ÇIKARILANLARIN EN ESKİSİ

Tayvan Ulusal Müzesi yetkilileri, bulunan fosilleri Tayvan'da en erken insan aktivitelerine dair kanıtlar olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Müze yetkilileri, ortaya çıkarılan fosiller arasında bir annenin çocuğuna sarılmış ve kafası aşağı eğik halde, bakar şekildeki fosili en etkileyicisi olduğunu dile getirdi.


ANNE VE BEBEĞİNİN FOSİLİ BULUNANLARIN ARASINDA EN ETKİLEYİCİSİ

Tayvan Ulusal Müzesi Doğal Bilimler ve Antropoloji Departmanı küratörlerinden Chu Whei-Lee yaptığı açıklamada; "Yeryüzüne çıkarılan anne ve bebeği fosili bütün arkeologları ve kazı çalışanlarını şok etti. Neden mi? Çünkü anne ellerinde tuttuğu bebeğe bakar vaziyetteydi." ifadelerini kullandı.

FOSİLLER ARASINDA BEŞ TANE ÇOCUK BEDENİ DE VAR

Toplu mezar alanında mayıs 2014'te başlayan kazı çalışmaları yaklaşık bir yıl sürdü. Fosillerin yaşını belirlemek için karbon testi uygulandı. Bu fosiller arasında beş adet çocuk bedeni de bulunuyordu.
Editör: TE Bilisim