2 KİŞİ OLABİLİRLER

Alınan bilgiye göre, işlem yaptırdığı fatura ödeme merkezinde, kendisine ait kredi kartından başka kişinin faturasının ödendiğini fark eden bir vatandaş, durumu polise bildirdi. Olayla ilgili çalışma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Osmangazi ilçesinde mahalle aralarında "fatura ödeme merkezi" ismiyle faaliyet gösteren iş yerlerini incelemeye aldı.

BAYİLİK VERMİŞLER
Ekipler, S.B. ve İ.G'nin, bazı merkezlere bayilik verdiğini tespit etti. Şüphelilerin kullandığı belirlenen bakkal dükkanına operasyon düzenleyen ekiplerin araştırmasında, iş yerindeki bir kitaplık rafının arkasında gizli oda olduğu anlaşıldı.Rafı açarak, odaya giren ekipler, 4 bin 500 kişiye ait kredi kartı bilgilerinin bulunduğu doküman, 12 bilgisayar, akıllı telefon, kurusıkı tabanca ve bu silaha ait 10 fişek ele geçirdi.
BAŞKALARIN HESAPLARINA AKTARMA YAPMIŞLAR

Zanlıların, bayilik verdikleri merkezlerden faturaların ödenmesi amacıyla kendi hesaplarına aktarılan paraları başkasının adına açılan banka hesabına yatırdığı saptandı. S.B. ve İ.G'nin, merkeze fatura tahsilatı için nakit ödeme yapan abonelerin paralarını daha önceden kopyaladıkları kredi kartlarının bilgileriyle internetten ödedikleri ortaya çıktı.

Ekiplerin geldiğini anlayınca gizli odadan kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.Milliyet

Editör: TE Bilisim