Ülkemizde çıkarılan taşeron yasası kapsamında 4 Aralık 2017 tarihine kadar işe giren taşeron işçilere kadroları verildi. Kadrolar 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile verilmiş olup Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile 900 bin işçiye devlet güvencesinin verildiği belirtildi.

Buna göre gerekli şartları taşıyan işçilerin 4 Aralık 2017 tarihinden önce işe girmesi gerekmekteydi. Bu tarihten sonra işe girenlere kadro verilmedi ve yurt geneli çok sayıda taşeron işçi alt iş veren firmaların kapanması ile işten çıkarılmış oldu. Bu işçilerde devletten kadro talebinde bulunmaya devam ediyor.

TÜM TAŞERONLAR KADRO İSTİYOR!

4 Aralık 2017 tarihinden sonra işe giren taşeron işçilere kadro verilmedi. Bu tarihten sonra işe giren taşeronlar başka işçinin çıkmasından dolayı ancak o tarihte işe girebildiğini ve kendilerinin de kadro alması gerektiği fikrini savunmaktadır. Şu an için yeni bir gelişme yok ancak kamu kurumları yeterli işçi sayısına ulaştığı için alt iş verenlerden artık işçi almayı bıraktığı için kadro alamayan taşeronların pek çoğu işsiz kaldı.

Buna göre Hak-İş cephesinden yapılan açıklama ile de kadro alamayan taşeron işçiler için çalışmaların başlatıldığına dair açıklamalar yapılmıştı. Ancak kadro alamayan taşeron işçiler için yeni bir düzenleme yapılır mı, işe giriş tarihine bakılmadan tüm taşeronlara kadro verilir mi henüz bilinmiyor.

Editör: TE Bilisim