Ülkemizde istihdam etmekte olan çok sayıda taşeron işçiye taşeron yasası ile müjde verildi. Bu müjde ile yüz binlerce taşeron işçi kadro başvurularını yaptı ve onay verilen işçiler taşeron sınavlarına girdi. Sınavlardan başarılı olan işçiler 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile kamuya geçti.

Buna göre taşeron işçiler kamuya geçti ve devlet güvencesine girdi. Ancak taşeron yasası 4 Aralık 2017 tarihinden önce işe giren işçileri kapsadı. Yani 4 Aralık 2017 tarihinden sonra taşeron olarak kamu kurumlarında istihdam eden işçilere kadro verilmedi ve bu işçilerin bazılarının işine son verildi. Peki detaylar nedir?

4 ARALIK SONRASINI KAPSAMADI

Taşeron yasası ile kadro alacak olan işçilerin kamu kurumlarına 4 Aralık 2017 tarihinden önce girmesi gerekmekteydi. Yani bu tarihten sonra girenler kadro alamadı. Yüz binlerce kişi kamu kurumlarına geçti ve devlet bu sayede aracı firmalar ile muhatabı kesmiş oldu.

Aracı firmalar ile muhatabın kesilmesi ile bu firmaların kazanç kapıları kapandı ve bu sebepten dolayı kadro alamayan taşeron işçilerin bir bölümüne de aracı firmalar tarafından işlerine son verildi. Bilindiği üzere taşeron işçilerin kadroya geçmesi ile firmaların kazançlarının azalacağı ve bu firmaların kapanma tehlikesine girmesi ile diğer kadro alamayan taşeron işçilerinin de işsiz kalabileceği belirtilmişti. 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile bu konular gündeme gelmeye başladı ilerleyen dönemlerde yeni gelişmeler yaşanabilirken tüm taşeron işçiler hükümetten kadro istemeye devam ediyor.