3600 ek gösterge ile ilgili geçtiğimiz aylarda Ak Parti Sözcüsü Çelik tarafından açıklama yapılmış ve birçok kişi bu açıklamadan sonra gelişmeleri merakla bekliyordu. Daha sonrasında ise Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı İbrahim Kalın tarafından bu toplantıda 3600 ek gösterge gündemde yoktu, sonraki dönemde gündeme gelebilir ifadeleri kullanılmıştı. Birçok kamu çalışanı konu ile ilgili teklifin meclise gelmesini beklerken 3600 ile ilgili olarak yeni bir formül arayışı olduğu ifade edildi.

Yeni Formül Arayışı

Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre sendika temsilcileri, 'kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, memura grev hakkı, toplu sözleşme masasının yeniden şekillenmesi ve 3.600 ek göstergenin hayata geçirilmesi' konusundaki taleplerini Cumhurbaşkanı'na iletti. Erdoğan'ın 3.600 ek gösterge konusunda çalışmaların sürdüğünü söylediği öğrenildi. Erdoğan, Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a sendikaların taleplerinin değerlendirilmesi konusunda talimat verdi. Sendika temsilcileri, polis, sağlık personeli, öğretmen ve din görevlilerine getirilmesi planlanan 3.600 ek göstergenin bütçeye maliyetine ilişkin bir çalışma yapıldığını dile getirdi.

Maaşlarda Artış Bekleniyor

3600 ek göstergenin 2200'den 3600'e çıkacak olan gösterge 25 yıl hizmeti bulunan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emekli aylıklarının 650 TL’ye 30 yıl hizmeti bulunanların 696 TL’ye ve 35 yıl hizmeti bulunanların da 740 TL’ye artış yapılmış olacak. Aynı zamanda emekli ikramiyesinde de çok önemli artış söz konusu olacak.