3600 EK Gösterge Tüm Memurlara ve Öğrenim Ayrımı Olmadan Gerçekleşsin Çağrısı!

1 Mayıs işçi emek ve dayanışma günü tüm Türkiye’de kutlama mesajları ve tv ekranlarında taleplerin dile getirilmesi ile kutlandı.  İşçi ve memur sendikaları talepleri bir bir aktardı. Buna göre işçilerin düzelmesini istedikleri sorunlar ile kamu kurumunda çalışan memurlarda taleplerinde bazı başlıklar şu şekilde;

3600 EK GÖSTERGE TÜM MEMURLARA UYGULANSIN;

Kamu kurumlarında görev yapan sağlık personeli, öğretmen, polis memuru, din görevlilerine 3600 ek gösterge rakamlarının uygulanması ile emekli ikramiyelerinde ve emekli maaşlarında artışlar yaşanacak. 3600 ek göstergenin şuanda ne zaman çakacağı belli değil. Memur Sen ek gösterge artışının kapsamının genişletilmesini ve en kısa sürede düzenlemenin çıkmasını istedi. Daha fazla memuru kapsamasını ve öğrenim ayrımının olmaması gerektiği ifade edildi.

EMEKLİ MAAŞINA YANSIYACAK İKRAMİYE ARTIŞI;

Korona salgının sona ermesinden sonra kamu personellerinin ek ödemelerindeki ödeme oranlarının arttırılmasını ve emekli maaşı ve ikramiyelere yansıtılacak şekilde bir düzenleme yapılması gerektiği ifade edildi. Sağlıkta yıpranma tazminatlarında kapsam genişletilmeli ve süre yükseltilmeli sağlık çalışanlarından pandemi sürecinde vefat edenlere şehitlik verilmesi ve sağlık çalışanlarının tavandan ek ödeme yapılmalı, salgın tazminatı adı altında ödeme yapılması, PTT çalışanlarına da mali ve sosyal haklar verilmeli ihs sona ermeli yıpranma verilmeli denildi.

Editör: TE Bilisim