İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yüz binlerce polis görevine devam ederken geçtiğimiz aylarda gündeme gelen 3600 ek gösterge ile polislerin maaşlarına zam yapılacağı öğrenilmişti. Buna göre 3600 ek gösterge 31 Mart seçim öncesi yapılacak diye bazı haberler çıktı ancak bu haberlerin doğru olmadığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı ve 3600 ek gösterge konusunun 31 Mart yerel seçimlerin sona ermesinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye geleceği belirtildi.

Nisan ayı içerisinde 3600 ek gösterge konusunun TBMM'de tartışılması ve oylanması beklenmektedir. Eğer meclisteki milletvekilleri yeterli sayıda onay verirse 3600 ek gösterge onaylanmış olacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da gerekli yasaya imza attıktan sonra polislerin maaşlarında artış olacak. Peki 3600 ek göstergenin polis maaşlarına etkisi ne kadar olacak, polislerin maaşında 3600 ek gösterge ile ne kadar zam yapılacak?

POLİS MAAŞINA ZAM

Polislerin mevcut maaşlarına 3600 ek göstergenin onaylanması ile birlikte 400 TL - 500 TL civarında bir zam gelmesi bekleniyor. TBMM'de görüşmeler tamamlandıktan sonra tutarlarda resmi rakamlar açıklanacaktır. Ancak tahmini rakamlar bunlardır. Ek olarak emekli polis memuru maaşları da bununla beraber yükselecek.

Editör: TE Bilisim