Memur Sen Yetkileri kamu personellerinden 5 meslek grubuna verilmesi planlanan “3600 ek gösterge” için bazı görüşmeler gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için randevu talep ettiği belirtilen Memur-sen bu görüşmeyi gerçekleştirdiğini açıkladı. Yapılan görüşmelerde bazı detaylar şu şekilde;

EK GÖSTERGE İÇİN GÖRÜŞME TRAFİĞİ;

Başkan Erdoğan Memur Sendikası yetkilileri ile yapılan görüşmeleri Sendika yetkileri aktardı. Buna göre Başkan Erdoğan 3600 ek gösterge için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile görüştüğünü ve sendikanın kamuda çalışanlar ile ilgili taleplerin değerlendirildiği ifade edildi. Yapılan açıklamalara göre bütçe disiplini içerisinde maliyet hesaplanmasının gerçekleştirildiği ve bu çalışmaların devam ettiği yönünde oldu.

3600 EK GÖSTERGE NE KADAR YANSIYACAK?

5 meslek gurubundan polis memuru, hemşire, din görevlisi, öğretmenler için emekli maaşlarında ve tazminatlarında bazı artışlar olacak. Emekli maaşlarında ortalama 600 Tl civarında maaş artışı bekleniyor. Emekliye ayrılan memurun tazminatında 30 bin Tl civarında bir artış olması ön görülmektedir.

YETKİLİLERDEN YAPILAN AÇIKLAMALAR NELERDİ;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk son olarak bir gazeteye verdiği röportajda bu konuya değinmişti. Yaptığı açıklamada; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sözü, elbette yerine getirilecek" dedi. TBMM Plan ve Bütçe görüşmelerindeki açıklamalarda ise kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ifade ederek bütüncül bir şekilde değerlendirmeye devam edildiği ifade edildi. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise açıklamasında bu konuya pozitif yaklaşım sergilediklerini ifade etti.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim