Kamu kurumlarında ek gösterge rakamının bazı meslek gruplarında 3600'e çıkartılması için müjdeli haber bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak yaptığı açıklamalarda din görevlileri imam hatiplere, sağlık personellerine, öğretmenlere ve polis memurlarının emekli ikramiyelerine ve emekli maaşına doğruda etki eden ve artış sağlayan çalışmanın ilk açıklamalaırnı yapmıştı. Bu konuda hükümet çalışmasının son gelişmeler için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya soru soruldu. Açıklamasında son durumun değişmediği aktarıldı.

Sağlık personellerine ek göstergede son durum nedir sorusuna Sağlık Bakanı Koca diğer kadrolardaki personeller içinde böyle bir çalışmanın berber devam ettiğini aktardı. Sadece sağlık personelleri özelinde olmadığını aktardı. Çalışmaların halen sürdüğünü paylaştı. Bu durum çalışmalar ne zaman bitecek sorusunu beraberinde getirdi.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Henüz bu konuda net bir takvim paylaşılmadı. İkramiyede yüzde 20 ve emekli maaşında yüzde 20'lik artış olması söz konusu olacak. Bir çok kamu çalışanı emekliye ayrılma taleplerini ek gösterge çalışmasına bağlı olarak beklettiklerini aktarmaktalar. Bu sebeple bir takvim doğrultusunda çalışanlara paylaşılmasını istemekteler.

SON AÇIKLAMALARI;

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, 2019 yılı sonunda Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda bugün gündeme gelebileceğini fakat ileriki dönemde gündeme gelebileceğini aktardı. 2020 yılı sonuna kadar gündeme gelip gelmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim