İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü yıl içerisinde on binlerce polis öğrencisi alımı gerçekleştirmektedir. Polis ve asker ihtiyacı her geçen sene arttığı için alınan polis ve asker sayısında da ciddi bir yükselme görülmektedir.

Buna göre POMEM mezuniyet töreninde konuşan Polis Akademisi Başkanı 2018 yılı sonuna kadar 49 bin mezun olan polis sayısını 85 bine çıkartmayı hedeflediklerini duyurdu. Buna göre 2018 yılında toplam 36 bin kişilik polis alımının hedeflendiği öğrenildi. Peki kaç bin kişilik PÖH alınacak?

KAÇ BİN POLİS ÖZEL HAREKAT ALINACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğünün seçkin kadroları arasında yer almakta olan Polis Özel Harekat PÖH sınıfı oldukça yoğun rağbet görmektedir. Peki 2018 yılı sonuna kadar kaç bin kişilik PÖH alımı yapılması planlanıyor?

Buna göre PÖH alımı için her hangi bir duyuru gelmedi ancak ortalama olarak 10 bin kişilik Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılması beklenmekte olup geriye kalan 26 bin kişiliğin 20 bini normal polis ve kalan 6 bini ise lise mezunu polis ile lisans mezunu komiser yardımcısı sınıfı için gerçekleştirilebileceği tahmin edilmektedir. Polis alımı ilanları yayımlandıkça İşin Olsa olarak sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz. İlanlardan ilk haberdar olmak için aşağıdaki linkten bizleri mobil uygulamamız aracılığı ile takip edebilirsiniz.

Bildirim Almak İçin: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim