Devlet tarafından alınan bu karar doğrultusunda birçok farklı kurumda çalışan kişiler erken emekililik haklarının kullanabilecekler. Bir çok emekliliğe yaklaşmış olan vatandaş bu karar ile birlikte heyecanlanırken yapılacak olan detaylı açıklamayı beklemeye başladılar. Uzun süredir beklenen bu düzenleme ile ilgili gelişmelerin yaşanması birçok kişiyi mutlu ederken biran önce erken emekli olmak isteyen adaylar bu kararın yasaya bağlanmasını bekliyor.

ALINAN KARAR HANGİ MESLEK GRUPLARINI İLGİLENDİRECEK

Devlet tarafından alınan karar ile birçok kişi erken emekliye ayrılabiliecek. Yıpranmaya bağlı yorucu işlerde çalışan kişiler çalıştıkları kurumdan erken emekliye ayrılabilecekler, peki hangi kurumlar bu kapsama girmektedir. Bu kapsama giren kurumlar "maden işçileri, asker-polis ve gazeticelerin yanı sıra sağlık çalışanlarıda bu yeni yasadan yararlanabilecek. Yıpranmaya yönelik çıkacak karar kapsamında sağlıkçılar bundan önceki süre zarfı için birşey talep edemeyecekleri gibi geriye dönük olarak işlem görebilecekler.

YIPRANMA PAYI ALMAK İÇİN ŞARTLAR

İnsan sağlığına etki edebilecek işlerde çalışyor olmak, kanun bakımından sağlık meslek mensubu olmak, insan sağlığı için koruyucu, teşhis, tedavi gibi hizmetlerde çalışıyor olmak. Bu şartların dışında kontrol ve idari bölümlerde olan adaylar bu haktan yararlanılmayacağı açıklandı.

Editör: TE Bilisim