Kamu kurumlarına ve askeriyeye sızmış olan FETÖ'cüler tarafından kalkışılan darbe girişiminin başarısız olması ile yurt genelinde tüm kamu kurumlarında istihdam eden memurlar hakkında soruşturmalar başlatıldı ve tüm adaylar teker teker incelenmeye alındı.

Kamudan on binlerce aday görevden uzaklaştırıldığı gibi halen özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları hakkında incelemeler devam ediyor. Buna göre geçmişin de ya da şu anda FETÖ ile bağlantılı olan kişilerin görevden uzaklaştırılma süreçleri devam ediyor. Tüm araştırma süreçleri devam ederken FETÖ'cülerin kim olduğunu anlamak ve listelere ulaşabilmek için de araştırmalar devam ediyor.

ÇİP KARTTAN İSİM LİSTELERİNE ULAŞILDI

FETÖ'cülerin evlerine ve ofislerine yapılan baskınlar, arama tarama faaliyetleri devam ederken yeni bulunan 2 terebayt boyutunda ki çip karttan örgüte üye olan adayların listelerine ulaşıldı. Buna göre 2 terebaytlık dosya en son Nisan 2015 tarihinde güncellenmiş.

Nisan 2015 tarihinde güncellenmiş ve üzerinden 2 senelik bir süre geçmiş olan bu çip kartta ki bilgilere göre Emniyet Genel Müdürlüğün de 35 bin FETÖ'cü olduğu görülmektedir. Şu anda bulunan bu çip kartta ki bilgiler incelenmekte ve görevden uzaklaştırılmayanlar var ise o polislerinde görevden uzaklaştırılacağı beklenmektedir. Yine bulunan çip kartta 4 bin mahrem imamın da FETÖ'cü olduğu anlaşıldı.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim