Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haber ile 16 Nisan 2017 tarihinde bazı illerde seçim sandıklarının saat: 07.00'de açılacağı ve oy verme işlemlerinin 16.00 itibari ile biteceğini sandıkların bu saatten sonra kapatılacağını duyurmuştuk.

16 Nisan 2017 tarihine girilmesi ile bazı illerde 07.00 itibari ve bazı illerde 08.00 itibari ile sandıkların açılacağını duyurmuştuk. Milyonlarca kişinin oy verme işlemlerin yaptığı 16 Nisan 2017 tarihinde bazı illerde halen oy verme işlemleri sürerken toplam 32 farklı ilerde sandıklar kapatıldı. Peki hangi illerde sandıklar kapandı ve o illerde seçim sayımları başlıyor mu?

HANGİ İLLERDE SANDIKLAR KAPANDI

Geçtiğimiz gün yaptığımız haberde de 32 ilde sandıkların kapanacağını belirtmiştik ve saat: 16.00 itibari ile 32 farklı ilde sandıklar kapatıldı. Hangi illerde sandıklar kapatıldı.

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli,  Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde sandıklar 16.00 itibari ile kapatıldı. Bu illerde bu saatten sonra hiçbir seçmen oy kullanamayacak. 

Oy kullanmaya geldiği halde sandıkta sıra olan seçmenlerin oyları ise başkanın sayım kontrolleri ile yapılacak olup sırada ki seçmenlerin oylarının da kullanılması ile başka kimsenin oy kullanmasına izin verilmeyecek. Türkiye geneli diğer iller de ise sandıklar 17.00 itibari ile kapanacak ve sayımlar başlayacak.

TÜM REFERANDUM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim