Geçtiğimiz günlerde İşin Olsa ekibimize sosyal medya aracılığı ile ulaşarak seslerini duyurmamızı isteyen 3179 nitelik koduna sahip Büro Yönetimi ve Sekreterlikmezunlarının kadro talepleri için özel bir haber üretmiştik.

3179 nitelik koduna sahip Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümünden mezun 80 bin civarı kişinin olduğu belirtilmektedir. Kamu ve özel sektöre iş imkanı olduğu için bu bölüme giren adaylara malesef birkaç yıldır beklenildiği düzeyde kadro verilmemekte ve merkezi atamalarda da oldukça az kadro verildiği için KPSS atama puanları çok yüksek düzeydedir.

KADROLARA BAŞVURU İMKANI VERİLSİN

Merkezi atama ve normal atamalarda çok sayıda veri hazırlama ve kontrol işletmeni, büro memuru, santra memurluğu gibi çok sayıda kadro için atama yapılıyor ancak bu kadrolara Büro Yönetimi ve Sekreterlik mezunları başvuru yapamamaktadır. Bu sebepten dolayı 3179 nitelik koduna sahip olan adaylar KPSS'den 85 ve üzeri dahi alsalar atamaları oldukça zor duruma düşüyor.

İşin Olsa ekibi ve yüz bine yakın 3179 nitelik koduna sahip Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümü mezunları için kamu kurumlarında atama fırsatı verilmesini ve atama sayıları artırılmayacak ise atama yapılan ilgili kadrolara Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümünden mezun olanlara başvuru yapabilme imkanının tanınmamasını talep etmekteyiz.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim