4 Nisan 2020 tarihinden itibaren 31 ilde giriş çıkış yasağı uygulanacak.

Büyük şehirlerde ve Zonguldak ilinde kara, deniz, hava yolu taşımacılığı ile özel araçlar ile yada toplu taşıma araçları ile tüm giriş çıkışlar geçici süre ile durdurdu. 

KİMLERE İZİN VERİLECEK

Temel gıda malzemesi taşıyanlar, tıbbi malzeme getirenler, ticari faaliyetleri için ürün malzeme getirenler bunu sevk irsaliyesi ile belgelendirmek şartı ile taşıma irsaliyesi, fatura, makbuz gibi belgeleri sunmaları halinde giriş çıkış yapabilirler. Bu amaçlarla şehre girenlerin 72 saat içinde işlerini tamamlayıp çıkış yapmaları gerekli olacak. Giriş çıkışın sınırlandırıldığı illerde ticari araç işleten kullanan şoförler de maske takmak zorunda ve sosyal mesafe korumak zorundalar. Sağlık ve güvenlik hizmeti ile görevli olan kamu görevlileri görev belgesi sunarak giriş çıkış yapabilecekler. Çalışma amacı ile ikamet dışında farklı illerde iken giriş çıkış yapanlar ikamet belgesi sgk kayıt belgesi sunarak giriş çıkış yapabilecekler. Doğalgaz elektrik enerji sektöründe güvenliğin sağlanması ihtiyaç bulunan malzemelerin nakili üretimi ile görevli olanlar görev belgesi sevk irsaliyesi ile giriş çıkış yapabilirler. Ayrıca seyahat izin belgesi bulunanlar giriş çıkış yapabilecekler. 

HANGİ İLLERDE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI VAR?

Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Şanlıurfa, Denizli, Mersin, Aydın, Balıkesir, Bursa,  Gaziantep,  Tekirdağ, Trabzon, Van,  Mardin, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Adana, Ankara, Antalya ve Zonguldak ilinde.

31 ŞEHRE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI NE KADAR SÜRE UYGULANACAK?

4 Nisan 2020 tarihinden itibaren 15 gün süre ile deniz, hava,kara yolu ile giriş çıkış yasağı uygulanacak. 19 Nisan pazar günü sona erecek.

Editör: TE Bilisim