Milyonlarca vatandaş yarın oylarını kullanacaklar. Seçmen kağıtlarına ulaşan vatandaşlar, hangi adreste oy kullanacaklarını sandıklarını öğrendiler. e-Devlet kapısı üzerinden Seçmen Sorgulama uygulaması aracılığıyla oy kullanılacak yer ve sandık numarası da öğrenilebilmektedir. Oy kullanabilmek için vatandaşlar oy kullanma süresi sonlanmadan önce seçim binasında bulunması, yanında Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının olması gerekmektedir. Cep telefonlarıyla oy kullanma kabinlerine girilemeyecektir. Aynı zamanda fotoğraf  makinesi, film makinesi ya da görüntüyü kaydetmeye yarayan herhangi bir cihaz ile kabine girmek mümkün olmayacaktır.

Oy pusulalarında vatandaşların mühür dışında bir işaret koymamaları gerekmektedir. Aksi halde oy geçersiz sayılabilmektedir. Mühürün vurulmasının ardından oy pusulalarının düzgün bir şekilde katlandıktan sonra zarfa koyulması gerekmektedir. Vatandaşların oy kullandıkları pusulaları tek zarfa koymaları gerekmektedir. Ayrı ayrı zarflar kullanılamayacaktır. Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Aydın, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Samsun, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van' da oy kullanacak olan vatandaşlar büyükşehir belediye başkanı, belediye başkanı, belediye meclis üyeliği ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy kullanacaklardır. Büyükşehir olmayan illerde il genel meclisi üyeliği, belediye başkanı, belediye meclis üyeliği muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oylar kullanılacaktır. Tüm oy pusulaları yukarıda da belirtildiği üzere tek zarfa konulacaktır. Vatandaşların oy kullandıktan sonra imza atmaları gerekmekte, mutlaka kabinden çıktıklarında seçmen listesi üzerinde adlarının yer aldığı yerin karşısına imzalarını atmalıdırlar.

31 MART 2019 PAZAR GÜNÜ AÇILAN SANDIKLAR, ÖNDE OLAN İSİMLER VE PARTİLER ANLIK OLARAK İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZDAN SİZLERE ULAŞTIRILACAK TÜM GELİŞMELERDEN HABERDAR OLABİLMEK İÇİN UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS>TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim