Türkiye, 31 Mart 2019 tarihinde belediye hizmetlerini seçeceği yerel seçime gidecek. Milyonlarca vatandaş, oylarını hizmet sağlamasını istediği partiye ve adaylarına kullanarak, seçim de söz sahibi olacaklar. Milyonlarca kişinin hayatını etkileyecek, ekonomik ve kültürel anlamda son derece mühim bir süreç olan bu seçimlerde, yapılan son anketlere göre hangi partiler veya adaylar önde gözüküyor? Hangi adayların oy oranlarında ciddi değişiklikler yaşandı? Tüm anket sonuçlarında göze çarpan kararsız oy sahiplerinin oyları kime dağıldı? Yaklaşık yüzde 10 oranındaki kararsız kitlenin oylarının dağılmasıyla beraber anket sonuçları neyi gösteriyor? İşte merak edilen son anket sonuçları ve bilinmesi gerekenler...

İSTANBUL' DA SON DURUM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yarışan önemli iki isim Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki küçük oy oranı farkı hala korunuyor. Anket sonuçlarından elde edilen verilere göre Binali Yıldırım, küçük bir farkla da olsa İstanbul' da şuan için yarışı önde götürüyor. Aynı anket sonuçlarından elde edilen verilere göre, Başakşehir, Beyoğlu, Esenler, Gaziosmanpaşa,Güngören gibi ilçelerde Cumhur İttifakı adaylarının seçimi önde götürdüğü bilgileri paylaşıldı.

ORC ARAŞTIRMA ŞİRKETİNİN VERİLERİ

ORC Araştırma Şirketi de 3 farklı için anket sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Şirket tarafından yapılan paylaşımlarda İstanbul' da % 50 oy oranıyla Binali Yıldırım' ın önde olduğu, Ekrem İmamoğlu' nun oy oranının ise % 46 olarak görüldüğü bilgisi aktarıldı.

ANTALYA ANKET SONUÇLARI

Antalya' da Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel' in oy oranının yüzde 48,9 olarak kayıtlarda yer aldığı, Millet İttifakı Adayı Muhittin Böcek' in ise % 46,7 oy oranıyla kayıtlara yansıdığı aktarılıyor. Bu anket verilerine göre Antalya' da diğer adaylara oy verenlerin oranı ise % 4 şeklinde belirtiliyor.

ANKARA ANKET SONUÇLARI

Ankaralıların anket sonuçlarında ise Mehmet Özhaseki' nin önde olduğu bilgisi paylaşılıyor. Ankara' da oy oranlarının birbirine çok yakın olması, kıyasıya bir rekabetin ortada olduğunun anlaşılmasına zemin hazırladığı gibi; her an bu oy oranlarının değişebileceği algısını da ulaştırıyor. Ankara' da Mehmet Özhaseki' nin oy oranı yüzde 49,2 iken, Mansur Yavaş' ın oy oranı % 47,9 olarak aktarılıyor.

Editör: TE Bilisim