Bilindiği üzere daha önce ki dönemlerde bir şehrin büyük şehir olabilmesi için nüfusunun milyon rakamını aşması gerekmekteydi. Ancak daha sonradan bazı illerin bir milyona yakın nüfusu olduğu fakat sınıra ulaşamadığı için büyük şehir olmadığı düşünüldü ve büyük şehir olma şartında belirtilen nüfus sayısı azaltıldı.

Şu anda nüfusu 750 binden fazla olan tüm iller büyük şehir olmuş durumda ancak nüfus şartının azatılmasının gündemde olduğu iddia ediliyor. Eğer rakam gerçekse büyük şehir olma nüfus şartının 300.000'e çekilmesi beklenmektedir. Büyük şehir olma şartında ki nüfus 300 bine kadar indirilirse 30 farklı il daha büyük şehir olacak.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük şehir nüfus şartının azaltılması için bir açıklaması olduğu belirtilmekte olup halen bu konunun aralıklarla gündeme getirildiği iddia ediliyor. Tabi bu iller gerçekten büyük şehir olacak mı bilinmiyor ancak yapılacak bir düzenleme sonucunda büyük şehir sayısı artırılabilir.

Büyük şehir olma şartı 750 bine çekildiğinde Türkiye geneli 13 il daha büyük şehir olmuştu. Eğer nüfus şartı 300 bin seviyelerine çekilirse 30 ilin daha büyük şehir olması ve toplam büyük şehir sayısının da bir hayli artması bekleniyor. Peki olası büyük şehir olma ihtimali yüksek iller hangileridir?

BÜYÜK ŞEHİR OLACAK 30 İL LİSTESİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim