Türkiye genelinde kasım ayının son günleri yaşanırken hava etkisini soğuk hava dalgasına bıraktı. yer yer yağmur yağışları etkisini gösteriyor. Bazı illerde ise kar yağışı dikkati çekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları hava durumu konusunda uyarılar yaptı. Buna göre 30 Kasım, 1 aralık hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde hava durumu raporunda sağanak yağışı etkisini göstereceği belirtiliyor. Özellikle bazı illerde kar yağışı bekleniyor. Bu bölgeler ise Doğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Karadeniz iç bölgelerinde etkisi altına alacak.

BAZI İLLERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR;

11 ilde kar yağışı cumartesi ve pazar günü etkisini gösterecek. Kar yağışı beklenen iller Ağrı, Ardahan, Erzurum, Erzincan ve Kars iller olarak açıklandı. Bu illerde yer yer olumsuz hava etkisinden dolayı bazı olumsuzluklar yaşanabilir. Hafta sonu bazı bölgelerde ise yağmur yağışları olacak.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİ HAFTA SONU HAVA DURUMU;

İstanbul ilinde cumartesi günü sağanak yağış olması bekleniyor. Pazar günü ise yağış etkisini daha fazla gösterecek. Hafta başında yağmur yerini parçalı bulutlu güneşli bir havaya bırakacak. İzmir yer yer yağışlı bir hafta sonu geçirecek. İç Anadolu bölgesinde yer alan Ankara ilinde yarın parçalı bulutlu bir hava hakim olurken pazar gününü yağışa bırakacak. Haftanın ilk gününde yeniden güneşli ve bulutlu bir hava bekleniyor Meteoroloji Genel Müdürlüğünden açıklanan harita ise şu şekilde;

Editör: TE Bilisim