Ülkemizde bilindiği üzere corona salgını artarak devam ettiğinden dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından verilen karar doğrultusunda virüsün yoğun ya da çok kişiye bulaştığı öğrenilen yerlerde tedbirlerin artırılması ve sokağa çıkma yasağının ilan edilmesine kararlaştırıldı. Buna göre günlük olarak pek çok bölgede karantina işlemleri devam ederken her geçen gün yeni yerlerde sokağa çıkma yasağı getirilmeye devam ediliyor. Sizler için 3 Nisan tarihli karantinaya alınan köyler, mahalleler listesini hazırladık. Eğer bu bölgelerde yaşıyorsanız sizlerinde sokağa çıkmanız yasaklanmış olabilir.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI (3 NİSAN)

KARAMAN

Karaman ili Ayrancı ilçesi Berendi Köyünde sokağa çıkma yasağı getirilmiş olup Jandarma'nın devriyeleri başlamıştır. İlgili bölgedeki kişilerin ihtiyaçları jandarma personelleri tarafından gerçekleştrilmektedir.

SİİRT

Şirvan ilçesine bağlı Akgeçit köyünde sokağa çıkma yasağı getirildi. Siirt Valiliği tarafından yapılan duyuruda Akgeçit Köyünde yaşayan iki kişide corona virüsü tespit edildiği ve bölgede karantina işlemlerinin başlatılarak jandarmaların sevk edildiği bilgisi de söylendi.

ÇORUM

Kargı ilçesine bağlı Oğuz köyünde karantina işlemleri başlatıldı. Sabah saatleri itibari ile ilgili bölgede duyurular yapılırken Valilikten de konu hakkında duyuru yapıldı.

ARTVİN

Şavşat ilçesine bağlı Aşağı Köyü corona virüsü tedbirleri sebebi ile karantinaya alınmış olup bölgeye jandarmalar sevk edilmiştir.

SİNOP

Darıözü, Kartaloğlu ve Çattape köylerinde testleri yapılan köy halkında bazı kişilerde corona virüsü pozitif çıktığından dolayı sokağa çıkma yasağı getirilmiş olup ilgili alanda yoğun güvenlik önlemleri başlamıştır.

Editör: TE Bilisim