2019 yılının son aylarına gelirken, personel istihdamı konusunda önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yürüttüğü milli istihdam projesi ile çok sayıda personel alımları yapılırken, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında yapılan protokoller ile okulların güvenlik, çevre temizliği ve çevre düzenleme uygulama alanlarında binlerce Typ personelleri alındı. Buna göre 2019 yılında 1 milyon 218 bin kişi işe yerleştirildi.

BANKALARDAN İSTİHDAM PAKETİ;

Diğer bir gelişmede ise Türkiye genelinde şubeleri bulunan 35 bankadan bir tanesi olan; Ülkemizin önde gelen kamu bankası, Vakıf Bank, Ziraat Bankası ile Halkbank personel istihdamı konusunda yeni bir çalışma yapıldığını aktardı. Vakıflarbankası Genel Müdüründen yapılan açıklamada istihdama yönelik işverenlere yönelik bazı sektörlerdeki İşverenlere destek sağlayacak.

İSTİHDAM PAKETİ HANGİ SEKTÖRLERİ KAPSAYACAK?

Buna göre temizlik, güvenlik, turizm sektörleri ile çağrı merkezleri, tekstil, teknoloji gibi alanlarda personel istihdamı yapan sektörlerde olmak üzere daha bir çok sektörü desteklenecek. Buna göre Vakıflar Bankası Genel Müdürü Muhammet Lütfi Çebi yaptığı açıklamalarda yapılan çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamalardaki son detaylar şu şekilde; İstihdama yönelik paket yakın zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Bankalar ile birlikte kamu oyu ile paylaşılacak. 10 ve üzeri işçi ve personel çalıştıran firmalar için sağlanan desteklerde “cazip vade seçeneği ve bir takım ödemesiz dönem” gibi çalışmaları kapsayacak. İstihdama yönelik bankalar tarafından açıklanan paket ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA