Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden bir tanesi de sokağa maske yasağıdır. Türkiye genelinde haneler dışında her yerde maskesiz dolaşmak yasaklandı. Buna göre bazı vatandaşlar sigara içmek amacı ile maskesini çıkartmaları nedeniyle bazı illerde yeni bir covid-19 tedbiri geldi. Dışarıda sigara içmek yasaklandı.

3 İLDE SİGARA YASAĞI;

Türkiye genelinde yapılan denetimlerde 378 iş yeri kapatıldı ve 1 milyon kişinin yurtlarda karantina altında olduğu açıklandı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan tedbirler kapsamında Giresun, Erzincan ve Ordu'nun Altınordu ilçesinde sigara içmek yasaklandı. Erzincan ilinde bahçelerde parkta ve dışarıda pazarlarda sigara içmek yasaklandığı açıklandı. Kurallara uymayanlara idari para cezası ile adli işlem başlatılıyor.

Ordu ilinin Altınordu ilçesinde Sırrıpaşa ile birlikte 3 ilçede sokaklarda pazarlarda ve açık alanlarda sigara içmek yasaklandığı açıklandı. Son olarak sigara yasağı olan illerden bir tanesi de Giresun ili olarak açıklandı. Yeni kararlar alındığında aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim