3 ilde daha 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı ilan edildi! Para cezası nedir?

Türkiye genelinde koronavirüs önlemleri kapsamında ilk pandemi kurulları tarafından açıklanan tedbirler devam ediyor. Bu kapsamda bazı illerde 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik olarak sebze ve meyve pazarlarına giriş saatleri kısıtlandı. Diğer yandan toplu taşıma araçlarını kullanabilmeleri için belirli saat aralığı getirildi. 1. derece yakınları dışında düğün cenaze nişan taziye organizasyonları katılmaları kısıtlandı. Yaklaşık 35 il genelinde 65 yaş üstüne yönelik olarak sokağa çıkmak kısıtlamalrı olacağı açıklanıyor. Bugün ise Bilecik, Çorum ve Çanakkale İl Hıfzıssıhha kurulları tarafından açıklanan kararların detaylar şu şekildedir.

3 İLDE DAHA 65 YAŞ ÜSTÜ KISITLAMASI;

Çanakkale İl umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından açıklanan karara göre 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlar sabah 8 ile 10 öğleden sonra 16.30 ile 19.30 arasında toplu taşıma araçlarını kullanmaları kısıtlı olacaktır. Pazar yerlerinin sabah 10 ile 12 aralığında alışverişlerini yapmaları serbest olacak. Düğün nişan gelin alma sünnet taziye ve benzer organizasyonlara 1. derece yakınları dışında diğer vatandaşların katılmaları kısıtlı olacak. Öte yandan sokakta köy düğünleri 23.30 da bitirilecek 2 saati geçmemesi için karar alındı.

Çorum ilinde yapılan açıklamaya göre ise düğün ve diğer organizasyonlar 3 saatten fazla olmaması için karar alındı. Bu kapsamda taziye cenaze mevlüt yemeklerinin ikinci bir emre kadar kısıtlanmasına karar verildi. 65 yaş üstü vatandaşların toplu organizasyonları gitmeleri kısıtlandı.

Bilecik valiliği'nden yapılan resmi açıklamaya göre 65 yaş üstü vatandaşların 10 ile 16 saat aralığında toplu taşıma araçlarını kullanabilmeleri mümkün hale getirildi. Bu saatler dışında kısıtlanacak. Sinema tiyatro gibi toplu organizasyon olan alanlara girişleri kısıtlandı. Ayrıca 1 derece yakınları dışında diğer kişilerin sünnet düğün ve benzeri organizasyonlar kısıtlama karar verildi.

PARA CEZASI VE ADLİ İŞLEM BAŞLATILIYOR! 65 yaş üstü kısıtlamaları uygulamaları için kolluk kuvvetleri Kabahatler kanunu 32. Maddesine göre kurallara uymayanlara 392 TL para cezası kesiyor. Vatandaşlardan kurallara uymamakta ısrar edenler için adli işlem başlatılabiliyor.

Editör: TE Bilisim