Büyüklüğüyle dünya üzerinde en büyük havalimanlarından biri olan Yeni Havalimanı bünyesinde ilk uçuşların yapılması için hazırlıklar tamamlandı. Türkiye'nin en büyük havayolu şirketi olan THY ise yapacağı ilk uçuş sefer noktalarını açıklayaraj uçuş yapılacak olan yerler içinde sefer fiyatlarını belirledi. Türk Hava Yolları tarafından açıklanan duyuruya göre 3. Havalimanı üzerinden Ankara, Antalya, İzmir'e 59 TL'ye, Ercan Havalimanı'na 179 TL'ye ve Bakü'ye 99 Dolara seferler düzenlenerek vatandaşların ilk uçuşların yapma keyfini yaşayabilme imkanı tanınacak. 

3. Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak olsa da tam olarak taşınaması 30-31 Aralığı bulacak bu dönem içerisinde de ticari test uçuşları yapılarak 2 aylık bir zaman tanınacak.

HAVALİMANI AÇILIŞI YOĞUN OLMASI BEKLENİYOR

Yeni havalimanı 29 Ekim 2018 günü Cumhuriyetin 95. senesinde Cumhurbaşkanı tarafından açılarak hizmete girmiş olacak. Törenden bir gün sonra ise ilk uçuş için hazırlıklar yapılarak 31 Ekim 2018 tarihidne ilk uçuş gerçekleştirerek Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ercan Havalimanına yapılacak.

İLK UÇUŞ ANKARA

29 Ekim 2018 tarihinde açılışı yapıldıktan sonra hemen uçuş hazırlığı yapılarak 31 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olan ilk uçuş için gerekli işlemler yapılacak. THY tarafından yapılacak olan ilk uçuş 31 Ekim 2018 tarihinde 11.30'da yapılacak.

Türk Hava Yollarının düzenleyeceği kampanyalar ile birlikte dünyanın merak ettii yeni havalimnına hem karadan hem de havadan görme imkanı tanınarak kullanma fırsatı sunulacak. Günde 5 kalkış, 5 de geliş olacağı için meydanda yoğlunluk yaşanmayacak. Bu yüzden havalimanını gezip dolaşma imkanınız olacak.

Editör: TE Bilisim