İstanbul'da inşası devam eden ve yapımının tahmini olarak 29 Ekim 2018'de tamamlanması beklenmekte olan üçüncü havalimanının inşaatında şu an 30 bin personel çalışmaktadır. Havalimanının inşaatı bittikten sonra bu personel sayısı katlanacak ve üçüncü havalimanı faaliyete geçtiğinde ilk aşama da 100 bin personele istihdam fırsatının sağlanacağı belirtildi.

Buna göre inşaatın bitmesine ortalama 10 - 11 ay bulunmaktadır. Bu sürenin sonunda çok sayıda kişiye istihdam fırsatı verilecektir. 100 bin kişi havalimanında göreve başladıktan sonra bu sayı ikiye katlanacak ve müjdeyi bir bakan verdi.

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ!

Geçtiğimiz aylarda konu hakkında açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan üçüncü havalimanı inşaatının sona ermesinden sonra doğrudan ve dolaylı yoldan istihdam sayısının 225 bine çıkarılacağını belirtti.

Üçüncü havalimanı oldukça büyük bir bölge üzerine kurulmaya devam ederken havalimanında 6 bin 200 odanın bulunacağı belirtildi. Yine geniş güvenlik önlemlerinin bulunacağı havalimanında 9 bin kamera olacak. İlgili kameralar 7 / 24 kesintisiz olarak sürekli takip edilecek ve olası bir soruna hızlı bir şekilde müdahale edilecek.

29 Ekim 2018 tarihinde hizmete başlaması beklenmekte olan üçüncü havalimanına da İstanbul Emniyet Müdürlüğünden çok sayıda polisin takviye edilmesi ve yeni görev bölgelerinin oluşturulması beklenmektedir.