Çin’in wuhan kentinde çıkan yeni tip coronavirus kısa sürede dünya geneline hızla yayılarak etkisi altına aldı. Covid-19 virüsü ilk olarak 11 Mart tarihinde Türkiye'de görüldü. Türkiye vakaların ülkeye girişini yavaşlatarak önemli bir avantaj elde etmeyi başardı. Mart ayının ortasından itibaren alınan tedbirler Haziran ayında normalleşme adımları ile devam etti. Yeni normalleşme kapsamında Türkiye genelinde bütün işletmeleri faaliyetlerine devam ediyor. Düğün salonları, internet kafeler ve buna benzer işletmelerde Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan kılavuza göre gerekli kurallara uyma şartıyla faaliyetlerini sürdürüyorlar.

8 Temmuz tarihi itibariyle vaka sayıları günlük olarak 1000 civarları inerken, Türkiye genelinde 0 vakanın ne zaman olacağı konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca alınan tedbirlere uyma konusunda saklı olduğunu ifade etti. Diğer yandan bazı iller vaka sayılarında pik yapmaya başladığı ifade edildi.

İlgili Haber: Pik yapan iller hangileri

Bugün itibariyle vaka sayısının en fazla görüldüğü 7 il ile vaka sayısının en az görüldüğü 7 il belli oldu.

KORONAVİRÜS EN FAZLA HANGİ İLLERDE VAR?

Başkent Ankara, İstanbul, Konya, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır İllerinde son 3 günde en fazla kovid-19 Vakası görmüştür.

KORONAVİRÜSÜN SAYISININ EN AZ GÖRÜLDÜĞÜ 7 İL;

Bakan Koca merak edilen konulardan bir tanesi olan yeni tip virüs covid 19 hiç görmediği ya da en az görüldüğü iller hangileri olduğu konusunda verdiği cevaba göre; Bilecik, Bayburt, Kırklareli, Erzincan Iğdır, Artvin ve Tunceli İllerinde son 3 günde en az vakanın gördüğünü ifade etti.

İŞİN OLSA