Koronavirüs'ün ekonomiye olan etkilerine yönelik olarak bazı destek ödemeleri yapılmaya başlandı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işyerlerinde geçici olarak ücretsiz izine ayrılanlara 1170 Tl olarak ödeme yapılacağı açıklandı. Diğer yandan geçici süreli olarak kapatılan işyerlerinde çalışanlara kısa çalışma ödemesi yapılacak. Bunun yanı sıra bu dönemde gelir düzeylerine bağlı olarak Sosyal yardımlaşma ve Dayanıma vakıfları tarafından uygulanan gelir testlerine göre Bin Tl ödeme yapılacak. Bu ödemeler etap şeklide gerçekleşecek. 1. faz ödemesi 1 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında tamamlandı. Toplamda 2 milyon 11 bin haneye ödendi. AÇSH Bakanlığı tarafından 2. faz ödemeleri de bugün itibari ile başladı.

2. MİLYON HANEYE ÖDEME YAPILACAK!

2. etap ödemesinde kaç haneye ödeme yapılacağı da belli oldu. Çalışma Bakanlığından yapılan açıklamada "1.000 TL nakdi destek ödemesi bugün, bu hanelerimizin PTT hesaplarına yatırılmaya başlandı" denildi. Bulaş riskinin artmaması için elden evlerde dağıtımlar olacak.

3. ETAP BAŞVURULARI E-DEVET ÜZERİNDEN ALINACAK?

Koronavirüs nedeniyle etkilenen vatandaşların tamamına erişmek amacı ile vatandaşlardan yeni başvurular alınacak. Çalışma Bakanlığı şuanda başvuru kriterlerini oluşturuyor yakın bir zamanda ise başvuru tarihleri ilan edileceği müjdesi geldi. Hane halkına ödeme yapılacağından aynı ailede birden fazla kişini yaptığı başvuru bir kişi olarak değerlendirilecek. Başvurular e-devlet üzerinden alınacak. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Sizce 3. faz Bin Tl ödemesi kimlere yapılmalı? Yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim