Korona virüsü bilindiği üzere neredeyse tüm ülkelerin gündeminden düşmeyen bir konu haline geldi. Bir çok ülkede halk paniğe kapılmaya devam ederken ciddi önlemler alınmaya başladı. Buna göre korona virüsünün hızla yayıldığı bazı ülkelerde sokağa çıkma yasağı dahi ilan edildi. Hali hazırda İtalya ile İspanya bilindiği üzere korona virüsünden en büyük zararı gören iki Avrupa ülkesi olarak bilinmekte olup bu iki ülkede bir süredir halkın sokağa çıkması yasak. Sadece kişisel ihtiyaçların karşılanabilmesi için izin dahilinde ailenin bir üyesinin sokağa çıkması ve en kısa sürede erzak alımını yaparak eve dönmesi sağlanıyor. İtalya ile İspanya'dan sonra Fransa'da da işler karıştı ve sokağa çıkma yasak haline geldi.

Fransa'da Yasak Koydu

Bugün öğlen saatlerinde alınan son dakika kararı ile Fransa'da da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Buna göre dışarıya kimse çıkamayacak. Kararın en az 15 günlük süre ile uygulanacağı Cumhurbaşkanı tarafından duyurulmuş olup bu sürenin uzayıp uzamayacağına yönelik net bir bilgi verilmemektedir. Fransa'da dışarıya sadece yaşamsal ihtiyaçların giderilmesi, mesleki faaliyetler ve tıbbi olaylar için çıkılabileektir. Karara uyulmaları için bir askerler sokağa gönderildi ve neredeyse her mahallede askeri birlikler dolaşmaya başladı.

Türkiye'de Yasak Yok

Bazı kaynaksız bilgi paylaşımı yapmakta olan sayfalarda Türkiye'de de sokağa çıkma yasağının getirildiği belirtilmekte olup bunun doğru olmadığının bilinmesi gerekmektedir. Türkiye'de resmi olarak sokağa çıkma yasağı uygulanmamış olup bu konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da açıklanmıştır. Önümüzdeki süreçte ne gibi durumlar yaşanır net olarak bilinmemektedir.

Editör: TE Bilisim