29 Mayıs cuma namazı kılınacak mı? Hangi camilerde kılınacak cuma hutbesi açıklandı!

Diyanet İşleri Başkanı tarafından uzun zamandır koronavirüs nedeniyle ara verilen Camilerde namaz kılması 29 Mayıs cuma günü cuma namazı ile birlikte başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  yaptığı açıklamada cuma namazı ile birlikte valilikler ve müftülükte tarafından belirlenecek şartlar ve uygun olarak camilerde ibadetin açılacağına müjdesini verdi. Öncelikle Sadece ikinci ve öğle namazları için ibadetler sürecek

HANGİ CAMİİLERDE CUMA NAMAZI KILINACAK?

Cuma namazı hangi camilerde kılınacak? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından il müdürlüklerince açıklanacak olan belli camilerde sosyal mesafe kuralı şartlarına uyması namazların Cami içinde değil caminin avlusunda olacak şekilde kılması şartıyla vatandaşlar seccadesini evinden kendisi getirecek şekilde ibadetler yapılabilecek.  İbadete açılacak camileri valilikler tarafından açıklamaya başladı ibadetler okul bahçelerinde parklarda Mahalle meydanlarında Futbol sahalarında sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirilebilecek avlusu yeterli olmayan camiler için bu yerler de görevli bulundurulabilecek.

 29 MAYIS CUMA HUTBESİ BELLİ OLDU!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan Cuma hutbesine göre bu hafta 81 il genelinde okunacak hutbe konusu “hamdolsun rabbime olacak Hutbede salgın hastalığı nedeniyle bir şey de kapalı olan camilerin yeniden ibadete alınma açılmasının Sevince anlatılacak. Camilerde ibadete fiziki kurallara riayet edilmesi konusunda telkinde bulunarak cuma namazının sünnetlerini ellerinde kılınacağını salgın hastalıktan en yakın zamanda kurtulmamız için Peygamber Efendimizin duasıyla cuma hutbesi bitirilecek “Allah'ım seni zikretmek sana şükretmek Sana güzelce ibadet etmek için bana yardım eyle!”

Yarın, 29 mayıs günü hangi camiilerde ibadet yapılmaya başlayacak bu konuda valiliklerin resmi internet sitelerini ziyaret ederek detaylı bilgi edinebilrisiniz.

İSTANBUL'DA YARIN CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİİLER;

Sultanahmet, Yeni Camii (Eminönü), Ortaköy Camii, Süleymaniye Çamlıca Camii