Yarın 29 Ekim olmasından dolayı tüm Türkiye’de resmi tatil ilan edilmektedir. Vatandaşlar ise 29 Ekim’de başta bankalar olmak üzere noter ve PTT gibi kurumların açık olup olmadığını merak etmektedir. Yapılması gereken işlemler, gönderiler ve benzeri durumlar için 29 Ekim’de işlem yapılıp yapılamayacağı da merak edilen konuların başında geliyor. İlgili kurumların iş başı yapıp yapmadıkları ise haberimizin devamında yer alıyor.

28 Ekim Yarım Gün Tatil

Cumhuriyet'in ilan edildiği 29 Ekim olarak resmi tatil ilan edilmiştir. Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatil kararı verilmiştir.

29 Ekim’de, kamu kuruluşları başta olmak üzere PTT’ler, bankalar, okullar, sağlık ocakları ve devlet daireleri resmi tatil dolayısıyla kapalı olacak. Kargo şirketlerinin açık olup olmayacağını, ilgili şubeleri arayarak öğrenmek mümkündür. 29 Ekim tarihinde nöbetçi eczaneler ve hastanelerin acil servisleri hizmet verecek.

Banka İşlemleri Aksayabilir

Özellikle bankacılık işlemleri 29 Ekim 2019 günü resmi tatil olmasından dolayı ertelenebilmektedir. Bu kapsamda havale işlemleri tatil günlerinde de rahat bir şekilde yapılabilirken EFT işlemi için mesai gününün beklenmesi gerekmektedir. EFT talimatları bundan dolayı 30 Ekim Çarşamba  günü saat 09:00’da gerçekleşecektir.

Editör: TE Bilisim