Cumhuriyetimizin 95. yılını kutlayacağımız 29 Ekim 2018 tarihi Pazartesi gününe denk geliyor Bu tarihte resmi işlemler gerçekleştiriliyor mu sorusuna yanıt arayan vatandaşlarımız için bazı bilgilendirmeler yapmak istedik. 29 Ekim 2018 Pazartesi günü, 2018 yılı için ayrılan takvimde, bu yılın son resmi tatil günüdür. Bu nedenden dolayı noterler bu tarihte kapalı olacaktır. Notelerde işlem yapmak isteyen vatandaşlarımız işlemlerini 26 Ekim 2018 ya da 30 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirebilirler.

Noterler ve bankalar hafta sonu çalışıyor mu?

Noterler, süreçlere yönelik bir yoğunluk, resmi bir talep olmadığı sürece haftaiçi hizmet verirler. İstisnai bir durum olmadığı sürece tüm noterler haftasonları kapalıdır. Haftaiçi her gün saat 17.30' a kadar noterlerde işlemler halledilebilmektedir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' nın anlam ve önemi

Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cumhuriyet' in 10 yıl kutlamalarının yapıldığı 1993 tarihinde, 10. yıl Nutku' nda 29 Ekim tarihini en büyük bayram olarak ifade etmiştir. Milletvekilleri ile görüşmesinin yapılıp taslağı oluşturulan Cumhuriyet teklifini Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunmuş ve önerge meclis tarafından kabul edilmiştir. Bunun ardından Türkiye Devleti' nin adı değiştirilerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak güncellenmiş şekline ulaşmıştır. Atatürk kurulan bu devletin ilk cumhurbaşkanı olmuştur. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk' ün cumhurbaşkanı oluşu halk tarafından coşkuyla karşılanmış ve kutlamalar yapılmıştır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' mız kutlu olsun!

Ülke olarak kimi zaman çok üzüldüğümüz, ağladığımız günler geçirdik. Bazı zamanlar bu ülke toprakları içinde yaşayan tek vatandaşımızın başarısı, müjdesi için hep beraber sevindik. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın en yüksek seviyede olduğu günümüz Dünya koşullarında, bu kutlu ve aziz günümüzün hepimiz için güzel şeyler getirmesini, istikbal ve başarı mücadelemizi kuvvetlendirmesini temenni ederiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' mız kutlu olsun!

Editör: TE Bilisim