Ülke genelindeki Koronavirüs yayılımın önlenmesi için pek çok tedbirler alınmaya devam ediyor. 27 Mart 2020 cuma açıklanan 7 maddelik ilave tedbirlere göre şehirlerarası otobüs seferleri seyahatler Valilik iznine bağlandı. İllerde Pandemi için komisyonlar kurulacak. Piknik alanları hafta sonu kapalı olacak. Adalet Bakanlığından daha önce alınan kadarlarda diğer bir gelişme ise Türkiye Noterler Birliği hafta sonu 28 Mart ile 29 Mart nöbetçi noterler açık mı olacak? Bu sorunun cevabı için bir açıklama yapıldı.

NOTERLER HAFTA SONU AÇIK OLACAK MI?

Noterler Birliğinden yapılan açıklama göre nöbetçi noterlik uygulaması ikinci bir karara kadar ertelendiği aktarıldı. Hafta için mesai saatlerinde tüm noterler normal saatlerinde ise nöbetçi noterlik sistemi getirildi. Buna göre bir gün tek diğer gün ise çift rakamlı noterler çalışacak. Ayrıca yapılan açıklamalarda acil bir durum olmadıkça noterlere gidilmemesi gerektiği ifade edildi. Tüm işlemlerin telafisi olur fakat sağlığın olmaz açıklaması geldi.

Adalet Bakanlığından yapılan koronavirüs'e yönelik alınan tedbirlere göre adliyelerde yoğunluğun azaltılması için durumların tarihleri ertelendi. İcra gibi işlemlerde hak kayıpları yaşanmaması için resmi gazetede kararlar açıklandı. İcra ve haciz işlemleri 30 Nisan tarihine kadar erteleneceği ifade edildi.

AÇIKLAMA;

Editör: TE Bilisim