Devlet desteği sağlananlardan bir tanesi de evlenmek isteyenler için geldi. Buna göre maddi darlık içinde bulunan ve evlenmeyi erteleyenler için devlet 11.032 tl destek sunacak. Bu destekten kimler yararlanacak? Nasıl başvuru yapılacak soruların cevapları belli oldu.

Çeyiz hesabına başvuru yapmak için 27 yaşına kadar ilk evliliğini yapmak gerekecek. Adaylar 27 yaşını geçerek evlenmeleri halinde bu ödemeden yararlanamayacak. Evlilik adaylarının bu sistem içerisinde 3 yıl döneme yapmaları istenilecek. Çeyiz hesabı ödemesi en az 36 ay ödemesi yapılacak. Biriken ödemeye göre yüzde 20'si 7.967 Tl destek verilecek. Diğer yandan daha uzun süre çeyiz hesabında kalarak ödeme yapanlar için de yüzdelik oran artıyor En az 48 ay için yüzde 22, en az 60 ay kalanlar için ise yüzde 25 oranında ödeme alacaklar. Adayların 60 ay ve daha fazla çeyiz hesabı ödemesi yapması halinde ise 11.032 Tl devlet destek ödemesi yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların çeyiz hesabını açtırıp evlendikleri tarihten itibaren 6 ay içerisinde aile cüzdanı ile birlikte hesabın bulunduğu bankaya müracaat etmeleri gerekmektedir. Bankaların ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasındaki işlemlerin ardından evlenen ve bu destekten yararlanacak kişinin hesabına ödemeler yapılabilecek. Ödemler aylık ya da 3'er aylık yapılabilecek. Ayda en az ödeme 190,32 Tl olacak. 3 ayda bir ödeme yapanlar için 570,95 Tl olacak. Düzenli ödeme yapmak bu destek için gerekli olan şartlar arasında yer almaktadır. Peyder pey yapılan için o ay içerisinde ödemenin tamamlanması gerekmektedir. Diğer yandan adayların yılda 3 kez aksatması halinde destek alamayacaklar. Bu konu hakkında diğer haberlerimizde daha detaylı aktarımlarda bulunacağız.

ÇEYİZ HESABI DEVLET DESTEĞİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCÜLERİNİZİ YORUM OLARAK PAYLAŞINIZ.

Editör: TE Bilisim