Ülke genelinde Covıd-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden bir tanesi de test sonucu pozitif çıkan vakaların bulunduğu yerleşim yerlerinde uygulanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin koca filyasyon uygulamalarının 1300 tane araç ile birlikte 3 uzmandan oluşan ekip ile yapıldığını ve bu sayede Koronavirüs'ü kontrol altına almayı başardıklarını ifade etmişti. Diğer yandan Alınan tedbirlerden biri olarak illerde pandemi kurulları kuruldu. İl ve ilçe umumi hıfzıssıhha kanunu kapsamında kurullar karantina kararları vermeye başladı. Her geçen gün yenileri eklenen ve bazı yerlerde hayatın normale girdiği karantinalarda haftanın ilk günü pazartesi durum ne oldu detaylar şu şekilde;

3 farklı ilde karanatina uygulanan yerler eklendi. Bu iller; Burdur, Mardin ve Zonguldak illeri olarak açıklandı.

27 NİSAN KARANTİYA ALINAN İL, İLÇE MAHALLE YERLEŞİM YERLERİ;

Zonguldak ilinde 30 Büyükşehir ile birlikte sokağa çıkma yasağı uygulaması uygulanıyor. Bilindiği gibi Zonguldak ilindeki vaka sayısının il genelindeki Koah gibi ciğer ile bağlantılı rahatsızlıkların çok olmasından dolayı öne çıkıyor. Buna göre Zonguldak umumi hıfzıssıhha kurulları Karaelmas mahallesinde Alsancak caddesinde 3 ev için biri karar aldı.

Mardin iline bağlı Nusaybin ilçesinde 3 kırsal mahallede; Duruca, Girmeli, Tepeüstü mahallerinde 14 gün karantina başlatıldı. Burdur ilinde Çeltikli ilçesinde Konak ve cami mahallerinde karantinalar başlatıldı. Mahalle giriş ve çıkışları kapatıldı.

Editör: TE Bilisim