İçişleri Bakanlığı Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz ay 27. dönem POMEM ilanını kamuoyuna duyurarak adayların müracaatlarına açtı. Buna göre 8 bin polis memuru alımına ciddi sayıda başvuru yapıldı ve adaylar şimdi 27. dönem POMEM sonuçları ve sınav belgeleri ne zaman yayımlanacak? sorularını sormaya devam ediyor. Sizin için toplamdığımız bilgileri paylaşıyoruz.

Süreçte Yavaşlama Var Mı?

Polis Akademisi Başkanlığının sınav giriş belgeleri ve sonuçlarını hala neden açıklamadığını süren aday sayısı oldukça fazla ancak geçtiğimiz dönem ki 26. dönem POMEM alımlarında da çok benzer bir durum oldu. Yani POMEM sınav sonuçlarının henüz açıklanmaması ya da POMEM sınav giriş belgelerinin duyurulmaması sürecinde her hangi bir yavaşlama yoktur.

Sınav Belgeleri Ne Zaman Açıklanır?

11 Şubat tarihi itibari ile artık sonuç belgelerinin heran açıklanmasını bekliyoruz. Yani belgeler birkaç saat içerisinde ya da birkaç dakika içerisinde dahi açıklanabilir çünkü sınav 15 Şubat tarihinde yapılacak. Geçen sene de 4 gün gibi bir süre kala sınav belgeleri açıklanmıştı.

Hangi Sınav Yapılacak?

Polis Akademisi tarafından yapılan duyuruda ön sağlık işlemlerinin 15 Şubat tarihi itibari ile başlayacağı belirtiliyor. Duyuruda fiziki yeterlilik testi veya mülakatla ilgili hiçbir bilgi bulunmadığı ve duyuru da halen bir güncelleme yapılmadığı için büyük olasılık ile 15 Şubattan itibaren sadece ön sağlık işlemlerinin alınacağı tahmin ediliyor. Sonuçlar açıklandığında bildirim almak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim