İçişleri Bakanlığı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 27. dönem POMEM ilanı yayımlandı ve adaylar ücretlerini yatırarak müracaatlarını gerçekleştirdi. Bir çok aday şehirlerinde açık olan spor salonlarında ya da POMEM eğitim merkezlerinde spor eğitimleri alırken bir an önce parkur tarihinin açıklanmasını bekliyor ancak henüz tarih netleşmediği için bir çok aday da spora ne zaman başlayacaklarını kestirmeye çalışmaktadır. Peki sosyal medyadan hızla yayılan 27. dönem POMEM parkur sınavı Ramazan Bayramı sonrasına kaldığı iddiaları doğru mudur?

Parkur FYT Ne Zaman Yapılacak?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından resmi bir duyuru gelmediğinden dolayı 27. dönem POMEM parkurunun ne zaman yapılacağı belli değil. Sosyal medyadan yapılan yorumlara göre FYT'nin Ramazan Bayramı sonrasında yapılacağı tahmin ediliyor. Ramazan Bayramının 13 Mayıs ile 15 Mayıs arasında olduğu düşünülürse parkur sınavları Haziran ayına da kalabileceğinden endişelenilmektedir. Peki bu iddialar nereden çıktı? Ülkemizde neredeyse 60'a yakın şehirde tablo kırmıza çevrildiği ve güde 40 bin vaka sayıları devam ettiğinden dolayı parkurların bir süre daha yapılmayacağı düşünülüyor.

Sporda Eşitsizlikler Ortaya Çıkabilir

FYT sınavında bir çok şehirde spor eğitim merkezleri kapandığından dolayı eşitsizlikler yaşanabilir. Öyle ki kimi illerde Valilik kararları neticesinde parkurlar açılırken kimi şehirlerde Valilik duyuruları sebebinden dolayı parkurlar kapalı konumdadır ve bu bölgede yaşayan adaylar spor eğitimlerini alamıyor. Bu konu hakkında bir çalışma yapılacak mı sorularına henüz olumlu yanıt gelmedi.

Editör: TE Bilisim