İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar ile son alım yapılan 26 dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'de ciddi bir değişiklik yapıldı ve parkur'a bir ekstradan istasyon hareketleri ilave edildi. Öyle ki sınav gününe bir haftadan bile az bir süre kalan ve eski parkura göre çalışan adaylar hemen yeni parkura çalışmaya başladı ve sınava yeni parkur ile çalıştı.

26. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e giren adayların İşin Olsa ekibimize yazdığı bilgilere göre parkurda her 100 kişiden neredeyse 90'ının elendiği ve bir çok grupta 10 kişinin dahi geçemediği belirtildi. Parkurun zorlaşmasından sonra bir çok aday tekrar eski parkura geçilmesini talep ediyor. Peki parkur değişir mi, eski parkura geçiş yapılacak mı?

PARKUR TEKRAR DEĞİŞİR Mİ?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafıdan alınan karar doğrultusunda parkur sistemi değiştirildi. Eski parkur daha kolay olduğu ve bu parkura katılan adayların neredeyse hiçbirinin elenmediği bilindiğinden dolayı mülakata çok sayıda aday katılıyordu ve komisyon tarafından zorlu yaşanıyordu. Ancak sistemin değişmesinden sonra mülakata sayılı aday katılmaya başlandı ve komisyon daha net bir şekilde adayları sorgulama fırsatı buldu. Bu sebepten dolayı parkurun değişmesi beklenmiyor ancak bu sene lisans mezunları için alınan kadronun dolmaması beklendiğinden dolayı parkurun tekrar değişebileceği de ön görülebilir.

Editör: TE Bilisim