27 Haziran ve  28 Haziran 2020 tarihinde sokağa çıkmak yasağı için son dakika açıklaması.

İçişleri Bakanlığı 81 il genelinde uygulanacak olan YKS sınavı nedeniyle sokağa çıkmak kısıtlamaması detayları belli oldu. Buna göre hafta sonu 81 il genelinde uygulanacak olan YKS (TYT, AYT, YDT) sınavı nedeniyle bazı tedbirler alınacak.

YKS SINAV SAATLERİ NEDİR?

YKS sınav saatleri! (Temel Yeterlilik Testi (TYT),  ikinci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) Yabancı Dil Testi (YDT)  Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Yüksek Öğrenim kurumlarına giriş sınavı olan YKS 1. ve 2. 3. oturumları 81 ilde gerçekleştirilecek sınav saate şu şekildedir. 27 Haziran Cumartesi günü ikinci oturum saat 10.15 başlayacak 13:00'te tamamlanacaktır. 28 Haziran Pazar günü ikinci oturum ise 10.15 geçe başlayacak 13:15’te tamamlanacaktır. Yapılacak üçüncü oturum ise Pazar günü 15.45 de başlayıp 17.45 ye kadar devam edecektir.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ NEDİR?

Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen yeni tip koronavirüs covid-19 etkilerinin azaltılmasına yönelik olarak alınan tedbirleri devam ediyor. Bilindiği gibi 1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla PlayStation salonları internet kafeler ve oyun salonları İşletmeleri faaliyetlerine yeniden başlatacaklar. 3 ay süredir kapalı olan internet kafelere oyun seferler yeniden ilgi göstermesi bekleniyor. Diğer bir gelişme ise geçtiğimiz hafta sonu cumartesi günü uygulanan liselere giriş sınavı giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerin yoğun saatlerde sosyal mesafe gibi kurallara daha rahat uyulması ve virüsün yayılımının önüne geçmek amacı ile bazı uygulamalara karar verilmiştir.

Sokağa çıkma yasağı saat kaçta olacak? 27 Haziran 09:30-15:00 saatleri arasında 28 Haziran Pazar 09:30 ile 18:30 saatleri arasında olacak.

Buna göre valiliklere gönderen genelge kapsamında 27 Haziran ile 28 Haziran tarihlerinde kısıtlamalar devam edecek. Sınav öncesinde başlayacak sınavın tamamlanıp bittiği saatleri arasında devam edecek. Bu saatler arasında bakkallar manavlar ekmek satış yerleri gıda satış yerleri açık olacaktır. Vatandaşlar sadece adreslerini yakın en yakın yerlerden alışveriş yapabilecekler. Engelli vatandaş haricinde araç ile başka bir noktadan alışveriş izni vermeyecektir.

YGS sınavı nedeniyle Cumartesi ve Pazar günleri otobüslerin sefer sayılarında artış gerçekleştirilecek. Daha önce şehirlerarası otobüslerden bilet almış olan vatandaşların mağdur olmaması için bu kişiler kapsam dışı bırakılacaktır. Kısıtlama boyunca plajlar serbest olacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim