27 ve 28 Haziran 2020 tarihlerinde hafta sonu Türkiye genelinde uygulanacak olan YKS sınavı sebebiyle sokağa çıkma kısıtlaması gerçekleştirilecek. Hafta sonu sokağa çıkma yasağında; marketler, kasaplar, manavlar ve buna benzer iş yerleri açık olup olmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyordu. Bu soruların cevabı belli oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilk yerine gönderilen genelgeye göre; 27 Haziran Cumartesi günü ÖSYM sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek olan Yüksek Öğrenim kurumları sınavının başlama saatinden önce sabah 09:00 ile 15:00 saatleri arasında 81 il genelinde kısıtlama uygulanacaktır. YKS 1. oturumu Cumartesi günü saat 10:15 gece başlayacaktır. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiye kararları neticesinde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak uygulamalara göre 28 Haziran Pazar günü sabah 09:30 ile öğleden sonra 18:30 saatleri aralığında kısıtlama uygulanacaktır. YKS oturumlarından 2. ve 3. oturumlar pazar günü 10.15 geçe başlayacak 13.15 te tamamlanacak. Diğer oturum 15:45’te başlayıp 17.45 de tamamlanacaktır.

HAFTA SONU HANGİ İŞLETMELER AÇIK OLACAK;

Kısıtlamanın gerçekleştirileceği cumartesi ile pazar günleri marketler, ekmek satan bayiler, manavlar, kasaplar, tatlıcılar ve vatandaştan zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla açık kalacak. Vatandaşlar bu saat aralığında sadece bulunduğu ikamet en yakın yerden alışverişlerini yapabilecekler. Bunun dışında herhangi bir alışveriş için araç ile uzak bir mesafeden alışveriş yapmak yasak olacaktır. Bilindiği gibi geçen hafta da LGS Sınavı sebebiyle uygulanan kısıtlamada öğrencilerin sınava giriş ve girişlerinde herhangi bir yoğunluğun yaşanmaması ve vaka sayısının bu sebeple artışına neden olmaması adına bir uygulama gerçekleştirmiş ve 81 il genelinde başarı ile uygulanmıştır.