Emniyet Genel Müdürğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere bay bayan kadrolardan oluşan eğitilmek üzere ve sonrasında Polis Memuru olarak ataması yapılacak öğreciler alacak. Buna göre bu haberimizde başvuru şartlarına, özel şartlara, başvuru kılavuzuna ve sınav bilgilerine ulaşabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI:

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Yüksekokullarına 2018 ve 2019 yılları eğitim öğretim dönemi için 2500 Polis memuru alınacak. Bu 2500 kişilik kadronun 2 bin 250 si erkek adaylara ve 250 si bayan adaylara verilecek. Buna göre Sınavda başarılı olan ve Polis Meslek Yüksekokullarında eğitimini başarılı olarak tamamlayan adayların Polis Memuru olarak ataması yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adyaların ilgili ilana başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Lise ve dengi okul mezunu olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Toplumda kötü olarak bilinmemek, Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Kamu haklarından mahrum bulunmamak ve Silah taşımasına herhangi bir engeli bulunmamak şartları aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yukarıda belirttiğimiz genel koşullar dışında adaylardan özel olarak, Yaş şartı, YKS TYT şartı, Sağlık şartı gibi niteliklerde aranacakır. Buna göre ;

Yaş Şartı: 18 Yaşını tamamlamış ve Düzenlenen nüfus kaydına göre 26 yaşından gün almamış olmak Yani, 31 Aralık 1993 – 01 Ekim 2000 tarihleri arasında doğmuş olmak şartı aranacaktır.

YKS TYT Şartı: Adaylardan KPSS şartı aranmıyor ancak, ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( YKS ) TYT puan türünden en az 260 puan almış olmaları gerekmeketdir. Bu doğrultuda Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından en az 150 puan almış olmaları gerekmektedir.

Sağlık Şartı: Sağlık Durumu yönünden adayların Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen koşulları taşımak, Bayanlarda 162 cm ve erkek adaylarda 167 cm boyundan kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak şartı aranır. Ayrıca Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkartılmamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Polis Meslek Yüksekokullarına ( PMYO ) başvuru yapacak adaylar ön başvurularına 13 Ağustos 2018 tarihinde başlayabilir ve en geç 26 Ağustos 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet kapısı hesabı ile yapılacaktır. E-Devlet şifresi olmayan adaylar üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik ile yurtiçinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alabilirler.

SINAV BAŞVURU ÜCRETİ:

İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından Sınav başvuru ücreti olan 100 TL , 13 Ağustos 2018 günü saat 09:00’dan 26 Ağustos 2018 günü saat 17:00’a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2018 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.  Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından sınav ücreti alınmayacaktır.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMA:

İlgili PMYO ilanında yapılacak herhangi bir düzenleme veya güncelleme işleminde yada başvuruların başladğı zaman ve bittiği zamanlarda haberdar olmak isteyen adaylar İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonuna indirerek gelişmelerden anlık olarak bildirim yolu ile haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa mobil uygulaması tamamen ücretsizdir.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim