Belediyelerin İtfaiye ve zabıta birimlerine personel alınmasına ilişkin artık şartlar 3 ayrı yönetmelikle belirlenecek. İlk defa mahalli idarelere atanacaklar için sınav ve atama yönetmeliği, belediye itfaiye yönetmenliğinde Ayrıca Belediye zabıta yönetmenliğinde yapılacak olan değişiklik yapılmasına dair açıklanan yönetmenlik resmi gazetede yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Artık Belediye bünyesine alınacak olan zabıta memuru, itfaiye eri, İl Özel idareleri ve bunlara bağlı olan kuruluşlar ile birlikte mahalli idareleri, ayrıca döner sermaye kuruluşları memur statüsünde personel alımları yeni düzenlemeler kapsamında gerçekleşecek.

Açıklanan yeni yönetmelikle birlikte mahalli idareler atama yapmayı düşündükleri kadro ve ünvanlar ile birlikte sayılar için öncelikli olarak İçişleri Bakanlığı'ndan izin almak zorunda. Personel alımları için idare bünyesinde ise 5 kişilik sınav Komisyonu oluşacak. Gerçekleşecek olan sınav ile ilgili  her işlemi komisyon yapacak. Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesi üzerinden ataması gerçekleşecek olan memur kadroları ve nitelikler 15 gün önceden duyurulacak. KPSS başarı puanına göre en yüksek puan almış olan adaylardan başlanarak alımlar gerçekleşecek. En fazla atama gerçekleşecek olan boş kadro sayısının 5 katı oranında ise aday sınava çağrılacak. En önemlisi atamaya esas başarı puanı idare tarafından yapılan yazılı ve sözlü giriş sınavı puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecek. 

Belediye, zabıta ve itfaiye alınlarındaki 25 yaş sınırı ise artık 30 yaş olarak düzenlendi. 30  yaşını doldurmamış olan adaylar başvurularını yapabilecekler Belediye, zabıta ve itfaiye alımlarına.

Editör: TE Bilisim