İçişleri Bakanlığı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 2019 yılında yayımlanan duyuru ile 500 kadın Polis Özel Harekat personel adayının alınacağı ve adayların 25. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM kapsamında eğitim göreceği belirtilmişti. Adaylar başvurularını tamamladı sırası ile ön sağlık, fiziki yeterlilik testi ve mülakat gibi aşamalardan geçti. Mülakatlar Kasım ayının birinci haftası itibari ile sona erdi ve adaylar meraklı şekilde mülakatların açıklanmasını beklemeye başladı. Buna göre üzerinden üç ay gibi bir süre geçti fakat halen sonuçlar açıklanmış değil. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Açıklanma Tarihi Belli Mi?

Emniyet Genel Müdürlüğünden ya da İçişleri Bakanından konu hakkında resmi bir açıklama olmadığından dolayı şu an için sonuçların ne zaman açıklanacağı bilinmemektedir. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde 200 bine yakın adayların POMEM'e başvuru yaptığı bu sebepten dolayı sürecin uzadığını ancak mülakat sonuçlarının en kısa sürede açıklanacağını duyurmuştu. Yani önümüzdeki süreçte her an sonuçlar açıklanabilir.

25 ve 26. Dönem POMEM Bekleniyor

Şu an için Emniyet Genel Müdürlüğünden 25. dönem POMEM ile 26. dönem POMEM sonuçlarının açıklanması beklenmektedir. İki sonuç halinde EGM'den başka sonuç beklenmemekte olup bu ilanlar sonuçlandıktan sonra bekçi, polis ve komiser yardımcısı alımı ilanlarının yeniden kamuoyuna duyurulması ön görülüyor. Özellikle çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanlarına yoğun rağbet gösterilmektedir.

Editör: TE Bilisim