Kamu kurumlarında 4 gün sokağa çıkma yasağı boyunca personeller idari izinli sayılacaklar.

Cumhurbaşkanlığı kamu kurumlarında cuma günü 24 Nisan tarihinde idari izin ile ilgili bir karar açıkladı. Buna göre Kamu kurumlarında görev yapan farklı kadrodaki personellerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de 23 Nisan tatili ile cumartesi ve pazar günü birleştirilip tatilin 4 gün olup olmayacağı merak edilmekteydi. Çünkü bilindiği gibi sokağa çıkma yasağı uygulaması 4 güne çıkartıldı.

KAMUDA İDARİ İZİN VERİLDİ;

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünden 21 Nisan tarihli idari izin yazısında kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirleri alınarak hizmetlerin aksatılmaması zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için kurularda asgari personel bulundurulması kaydı ile tüm memurların 24 Nisan cuma gibi bir idari izinli sayılmaları uygun görüldüğü ifade edildi. Yazı ilgili kurumlara gönderildi.

Bilindiği gibi Koronavirüs ile mücadele kapsamında kamuda 65 yaş sütü çalışanlar ve kronik rahatsızlığı olanlar, yasal süt izni kullananlar izinli sayıldılar.

ÖZEL SEKTÖRDE 24 NİSAN MESAİ OLACAK MI?

Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan genelge sadece kamu kurumu personellerini kapsıyor. Sokağa çıkma yasağı boyunca da geçici olarak faaliyet sürdürmeyecek olan işletmelerde ki çalışanlar işe gitmeyecek.

Editör: TE Bilisim