24 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete açıklandı. Bayram 1. günü resmi gazetede Cumhurbaşkanlığı kararları ile atama kararı yer aldı. 6802 sayılı gider vergileri kanununun 30. maddesinde yer alan banka ve sigorta muameleleri vergisi bedelinin tespiti hakkında Bakanlar Kurulu kararının eki kararda değişik yapıldı. Cumhurbaşkanlığı kararını ekinde kambiyo muamelelerinde satış tutarı üzerinden yüzde bir aşağıda sayılan kambiyo muamele yerine satış tutarı üzerinden yüzde sıfır olacak. 193 sayılı gelir vergisi kanununun geçici 67’nci maddesinde yer alan tevkifat oranı hakkındaki karar değişikliği ne göre; Elden çıkarılmasından doğan kazançlardan ve diğer kazançların yüzdelik oranlarında değişiklikler yapıldı.

ATAMA KARARI

Atama kararı; Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı atama kararına göre Sigortacılık ve özel emeklilik düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı 2 Başkan üyeliklerine Yeni atamalar gerçekleştirildi. Başkan olarak Türker Gürsoy göreve getirirken ikinci Başkan Ali Ersoy oldu. Üyeliklere Ender Şenol Fatih Küçükcan, Rıfat Vefa Murteza getirildi.

Sigortacılık ve özel emeklilik düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı olan Türker Gürsoy kimdir? Gürsoy, Vakıf Emeklilik Anonim Şirketi Teknik ve Mali işlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini 2011 yılında yapmaya başladı. Eğitim hayatında ise Marmara Üniversitesi mezunudur. Meslek hayatına 2002 yılında Hazine Müsteşarlığı sigorta denetim uzmanı başladı. 2009 yılında Newyork Kolombiya Üniversitesi'nde yüksek lisans derecesini tamamladı. Aynı yıl Birleşmiş Milletler ekonomi yönetimi gerçekleştirdi. 2007 yılında Sigorta Denetim Elemanları Derneği Başkanlığı görevini yaptı. 2007 yılında sigorta denetim yönetimi başkanlığı görevini yürüttü. İyi derecede İngilizce bilen Gürsoy iki çocuk babasıdır.

BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ OLACAK!

23 Mayıs tarihli Resmi gazetede açıklanan karara göre bayram süresi boyunca köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak. 23 Mayıs gecesi 00:00 sıfırdan başlayan uygulama 27 Mayıs Çarşamba günü sabah 07:00'ye kadar devam edecek. Hangi otoyollar bedava olacak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Başkentray, Marmaray seferlerinin yaralananlar için ücretsiz olacak.