Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçelinin gündeme getirmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin görüşmesi ile Türkiye 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçime gidecek. Erken seçime artık sayılı süreler kala tüm partiler hazırlığa başladı.

Buna göre bu seçim dönemine Meral Akşener başkanlığında İYİ Partinin de girecek olması oy oranlarını ciddi düzeyde etkilemeye devam ediyor. İlk aşamalarda İYİ partinin gündemi fazla değiştirmeyeceği savunulmaktaydı fakat Meral Akşenir'in tüm toplantıları ve buluşmalarında halkın yoğun rağbet göstermesi işleri değiştir. 24 Haziran seçim anketi paylaşıldı. 24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin tüm partilerin yüzdelik oy oranlarına ilişkin açıklamalar yapıldı.

SEÇİM SONUÇLARI ANKETİ

Yurt geneli farklı kişilerin seçim anketlerine ilişkin görüşleri alınması ile oluşan seçim sonuçları anketine bakıldığında AKP'nin yüzde 45 civarı, CHP'nin yüzde 20 civarı, MHP'nin yüzde 7 - 8 civarı, HDP'nin yüzde 8 - 10 civarı, İYİ Parti'nin ise yüzde 15 - 16 civarı oy aldığı görülmektedir. Tabi seçime iki ay daha bulunduğundan dolayı genel başkanların yapacakları konuşmalar oldukça önemli yani bu yüzdelik oy dilimleri değişebilir.

Cumhurbaşkanı seçimine bakıldığında Türkiye geneli çok sayıda kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediği ve ikinci olarak ise Meral Akşener'in desteklendiği görülmektedir. Eğer ilk aşama da yüzde 50'lik oy oranı geçilmezse ikinci bir oylamaya gidilmesi beklenmekte olup ikinci oylama yapılırsa büyük ihtimal ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meral Akşener'in kalacağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoağan'ın yüzde 45 - 50 civarı oy ile kazanacağı tahmin edilmektedir.

Editör: TE Bilisim